Komfort- og procesventilation

Kender du til forskellen på komfortventilation og procesventilation? På enhver arbejdsplads er et godt indeklima essentielt. Man skelner dog mellem komfortventilation og procesventilation. Uanset dine behov har vi den rigtige ventilationsløsning hos OX3 Ventilation.

Komfortventilation sikrer et godt indeklima

Komfortventilation tager udgangspunkt i et behageligt indeklima ved hjælp af udskiftning af luft, temperaturer og luftfugtighed. Som udgangspunkt skal luften i et lokale fx på et kontor udskiftes flere gange i timen. Det kan dog være svært at gøre med naturlig udluftning i form af åbne vinduer og døre, uden at der opstår kulde eller træk. Her kan et klimanlæg, aircondition (link) eller Genvex (link) ventilationsanlæg være en god investering, da det kan sikre, at luftfugtigheden og temperaturen i lokalet altid er stabil og behagelig.

Procesventilation søger for et sikkert arbejdsmiljø

Procesventilation derimod handler om at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Din type af virksomhed afgør således, hvilken type ventilation du har brug for. Virksomheder inden for metal- mineral og plastindustrien har strengere krav og et større ansvar for at sørge for et optimalt ventilationssystem, hvor andre virksomheder kan nøjes med komfortventilation.

Arbejder du inden for industrien er procesventilation således en vigtig faktor for at sikre et godt og sundt arbejdsmiljø. Procesventilationen sørger for, at luften på din arbejdsplads bliver renset for fx gasser og støvpartikler.

Pas på dine medarbejderes helbred med procesventilation

Der er adskillelige beviser for, at den rette ventilation på arbejdspladsen skaber færre sygedage og større effektivitet blandt medarbejdere. Det er dog ikke kun indeklimaet og effektiviteten, der er på spil i industrien, her sørger procesventilation også for at passe på medarbejdernes helbred. Især inden for den kemiske industri er det altafgørende med et godt ventilationssystem, som beskytter mod gasser, røg, dampe og støv.

Der er mange fordele ved den rette ventilering

Den rette ventilation er ikke kun en god investering for de ansatte, det kan også medføre store besparelser i energi, da omkostninger for anden udluftning og varmeforbrug kan holdes nede. Trivsel, effektivitet og antallet af sygedage påvirkes også positivt, når man investerer i den rette komfortventilation og procesventilation.

Hjælp til at vælge den rette ventilation

Har du spørgsmål omkring valg af komfortventilation eller procesventilation? Eller er du usikker på kravene til ventilering på din arbejdsplads? Så kontakt os gerne på 70 20 10 38, så hjælper vores specialister dig gerne med at vælge den helt rette ventilationsløsning.

Skriv til os

Du er velkommen til at skrive til os. Vi svarer typisk indenfor 24 timer.

Kontakt